Välj en sida

VVS-branschen är precis som bygg och andra entreprenad, det gäller att bygga upp ett förtroende direkt från början. Det finns inget utrymme att spela på här. Många av liknande yrkesbranscher har blivit lidande efter att fuskbyggen och liknande uppkommit. Att därför hålla en genomgående hög professionell nivå i allt är oerhört viktigt. Ett seriöst företag med gott renommé kommer bli det VVS-företaget som lever längst, som tar sig till nya höjder.

I det här inlägget kommer vi prata om vad du som driver och arbetar på ett VVS-företag ska tänka på för att lyckas optimalt med ditt företagande.

Viktiga tips till VVS-företag

Bygg ärliga och långvariga kundrelationer

En av de viktigaste bitarna är att direkt inge en känsla av seriöshet och profession när du möter din potentiella kund. Att ha ett genomgående gott renommé gör att folk pratar gott om dig vilket ökar chansen till nya uppdrag. I mindre orter blir det än mer viktigt att vara den som folk pratar om, tipsar om och vill anlita.

Visa upp certifikat och leverera därefter

En certifierad VVS-firma ska leverera jobb i toppklass. Se till att verkligen bevisa för dina kunder vad skillnaden är på en som kan sitt jobb på högsta nivå och en som tar genomvägar. Slutresultatet ska alltid bli det bästa och det som håller i längden.

Skräddarsy lösningar efter kundens behov och önskemål

Att kunna se utanför boxen och ge kunden vad som efterfrågas är alltid en bra idé. Givetvis ska det vara inom en rimlighet men lev och lär efter att kunden alltid har rätt, då brukar personen i fråga sällan bli missnöjd. Att vara flexibel och lyhörd är alltid uppskattat hos folk. Det är service på hög nivå – vad service faktiskt handlar om!

Marknadsför dig som professionell på det ert företag sysslar med

Syns du – finns du. Det är något fler företag borde ta efter. Marknadsför dig på rätt kanaler och tryck på varför folk just ska välja ert VVS-företag. Berätta vad ni är bra på, varför ni är det. Berätta om era certifikat, om era nöjda kunder sedan tidigare och att ni alltid slutför arbetena ni åtagit er på överenskommen tid. Att sända matnyttiga och korta informativa direktiv till potentiella kunder är ett klockrent sätt att nå ut och fånga upp nya jobb.

VVS är ingenting en okunnig ska ge sig på

Om en person utan tillräckligt med kunskap gällande VVS ger sig på rör och annat hemma kan det leda till förödande och oerhört kostsamma konsekvenser. Se därför till att sälja in era tjänster på rätt sätt. När ni väl har utfört ett jobb, se då till att ni blir VVS-företaget er kund väljer nästa gång också. Hållbara, äkta och trogna kundrelationer är de relationer man ska värna allra mest om. Det är enkla pengar för dig som företag.

 

VVS-företag utspridda över hela Sverige

Idag finns det VVS-företag över hela Sverige, även på våra allra minsta orter. Man behöver alltså inte längre betala dyra storfirmor från landets större städer för att tillhandahålla professionella tjänster inom VVS. Något som är tacksamt både för kundernas plånbok men även för vår miljö.